Nep wimpers die onder je (zonne)bril passen & meer zomerse beauty tips

Ook wanneer het lekker warm is wil je een mooie look behouden. De hitte kan dat misschien wat moeilijker maken, maar ook daar zijn oplossingen voor. Daarom deze zomerse beauty en make-up tips voor warm weer!

Nep wimpers die onder je bril en zonnebril passen

Plak wimpers zijn een snelle en handige manier om prachtige wimpers te krijgen. Het is dan wat minder handig als je wimpers tegen de glazen van je bril of zonnebril aan tikken. De oplossing? Nep wimpers die netjes onder een bril of zonnebril passen!

De meest geschikte wimper stijlen hiervoor zijn Luna, Elara en Ophelia. Luna is de kortste stijl (en wordt ook aangeraden voor kleinere ogen en/of hangende oogleden). Elara is ook een lichte, naturel stijl waarbij de lengte van de wimpers gefocust is op de zijkant. Daardoor steken de wimpers dus niet naar voren of tegen je brilglas aan.
Ten slotte is Ophelia een lichte stijl met medium lengte wimpers, waarbij ook weer de lengte naar de zijkanten uitloopt. Één van deze wimpers is dus de beste keuze voor onder een (zonne)bril!

 

plak wimperes die onder een bril of zonnebril passen

 

Hoe voorkom je afdrukken van brillenpootjes in je make-up?

Een veelvoorkomend make-up probleem in de zomer is de afdruk van brillenpootjes op je neus. Hoe kun je dat voorkomen?

  • Gebruik op die plek zo min mogelijk foundation, concealer of ander vloeibaar product. Gebruik dus echt alleen het minimale wat je nodig hebt om je look af te maken. Hoe meer vloeibare make-up je gebruikt, des te ‘dieper’ de brillenpootjes op je neus in kunnen zakken.
  • Poeder het goed af met een setting powder. Baken wordt aangeraden. Poeder zorgt ervoor dat de vloeibare make-up eronder minder schuift en op z’n plek blijft.
  • Breng wat setting poeder of talk poeder aan op de brillenpootjes voor je ‘m opzet. Klinkt misschien gek, maar dit draagt wel bij aan de ‘beschermlaag’ tussen de pootjes en je make-up.

 

 

Let op waterproof & SPF

Bescherm jezelf tegen de zon, vooral als je veel in de hitte bent! Het is dus handig om een foundation of BB cream te gebruiken die SPF bevat. Je kunt altijd op de verpakking vinden of en hoeveel SPF een product bevat.

Ten slotte gaan waterproof producten langer mee wanneer het warm is. Door de warmte ga je sneller zweten, wordt je huid vettiger en gaat make-up er dus sneller af. Waterproof make-up is daar meer tegen bestand. Een gewone mascara gaat bijvoorbeeld sneller afgeven en uitlopen, terwijl een waterproof mascara langer goed blijft onder deze omstandigheden. Handig om rekening mee te houden!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *