Nep wimpers plakken, hoe doe je dat? | Tips om plakwimpers aan te brengen

Nep wimpers plakken | nep wimpers aanbrengen doe je zo

Als beginner kan het een hele klus lijken om nep wimpers te plakken. Terwijl het aanbrengen van wimpers prima te doen is! Met een beetje geduld en oefening zitten je wimpers helemaal goed. Hier lees je hoe je dat doet met extra tips!

 

nep wimpers plakken

Hoe begin je met nep wimpers plakken

Plakwimpers hebben een extra brede strip (de plakrand) zodat ze op maat geknipt kunnen worden en zo bij iedereen kunnen passen. De eerste stap is dus om de nep wimpers op maat van jouw oogleden te knippen.

Je knipt de plakwimpers altijd vanaf de buitenkant bij. Bij de rechter wimper knip je van rechts een stukje af en andersom voor de linker wimper. Leg de valse wimper (nog zonder lijm) op je eigen wimper om rustig te bekijken hoeveel er af moet.

Zo plak je de nep wimpers op

De wimpers hebben nu de juiste maat voor jouw ogen. Tijd om te op te plakken! Breng eerst de lijm aan op gehele wimperrand van de nep wimper. Laat dit even opdrogen. Lijm voor valse wimpers is namelijk niet als gewone lijm en plakt niet direct. Hoe lang de wimperlijm moet drogen verschilt per lijm. Meestal is dit 10-30 seconden. Lees de verpakking van jouw lijm om erachter te komen hoe lang je de lijm moet laten drogen.

 

Luna wimpers plak nepwimpers matte shimmer beautyNova lashes plakwimpers nep wimpers matte shimmer beauty

 

De nep wimpers plakken kun je het beste één voor één doen. Je hebt lijm op de wimperrand gedaan en dit laten drogen volgens de droogtijd die op de verpakking staat. Leg de wimper met een beweging vanaf boven naar beneden op je eigen wimpers. Vervolgens druk je dit (horizontaal) tegen je ooglid aan. Je voelt de lijm dan ook tegen je ooglid aan komen.

Het eindresultaat is dat je nep wimpers aan je ooglid worden geplakt, zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan.

Het plakken van je nep wimpers afmaken

Vergeet niet om vooral in de hoekjes de nep wimpers goed aan te drukken. Daar laten ze het snelst los. Nep wimpers hebben geen mascara nodig. Je kunt wel mascara op je eigen wimpers aanbrengen om ze te blenden met de valse wimpers.

Nog een extra tip voor beginners om je wimpers te plakken: breng een lijntje zwarte eyeliner aan. Doordat de wimperrand en de eyeliner allebei zwart zijn valt de wimperrand minder op en kun je eventuele foutjes verbloemen.

Je bent nu klaar met het opplakken van de wimpers! Voor beginners zijn onze wimperstijlen Luna en Elara erg fijn. Mocht je toch met een vollere stijl willen beginnen, dan zijn stijlen Libra en Ophelia wat voor jou! Alle wimpers van Matte & Shimmer Beauty zijn tot 20x herbruikbaar en volledig cruelty free.

Heb je nog een andere vraag over wimpers? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of social media.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *