Waar kun je beter voor kiezen: plaknagels of acryl/gel nagels?

Waar kun je beter voor kiezen: plaknagels of acryl/gel nagels?

Als je besloten hebt dat je kunstnagels wil, sta je voor een paar keuzes. Wat voor nagels wil je? Wil je acryl- of gel nagels laten zetten, of wil je zelf plaknagels aanbrengen? Hier de verschillen op een rijtje.

De belangrijkste verschillen tussen plaknagels en acryl/gel nagels

De grootste verschillen tussen plaknagels, acrylnagels en gel nagels zitten in de draagtijd, manier van aanbrengen (en verwijderen) en de prijs.

Om te beginnen kun je plaknagels makkelijk en snel zelf aanbrengen. Je hoeft ze alleen maar even op te plakken! Een werkje dat in 5 minuten geregeld is. Gel- of acrylnagels laat je door een professional doen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, maar het duurt doorgaans een stuk langer voordat de nagels af zijn.

marblicious nepnagels bestellen online

Welke kunstnagels zijn sterker en veiliger?

Gel- en acrylnagels zijn dikker dan plaknagels en kennen zijn enorm sterk aan je eigen nagels gehecht. De hechting van plaknagels is daarentegen bijvoorbeeld niet sterk genoeg om je eigen nagel mee te trekken of te bezeren als je een ongelukje met je nagels zou hebben. Je kan ze dan ook 7-10 dagen dragen, terwijl dat met gel- en acrlynagels een stukje langer is. Die zitten ongeveer 3-4 weken voordat ze bijgewerkt moeten worden.

Zijn plaknagels goedkoper?

Als je kijkt naar de prijs per set: een set gel- of acrylnagels kost meestal €30-70. Een set kunstnagels van Matte & Shimmer Beauty kost €9,95 (en een potje nagellijm €2,95). Plaknagels komen dan goedkoper uit. Dat is natuurlijk niet een volledig eerlijke berekening, want acryl/gel nagels gaan langer mee.

Maar ook als je kijkt naar de prijs per maand komen plaknagels goedkoper uit. Je kunt een set plaknagels namelijk hergebruiken als je ze goed schoon houdt. Als je als voorbeeld 2 plaknagel sets per maand + 1 potje lijm rekent, is het eindbedrag net onder de €25.

french manicure plaknagels nepnagels zonder lijm

Welk soort kunstnagels is de beste keuze?

Of je beter voor plaknagels, acrylnagels of gel nagels kan kiezen ligt aan jouw eigen wensen. Plaknagels blijven wat korter zitten, maar kun je aanbrengen en eraf halen wanneer je wilt. Voor een speciale gelegenheid, als je graag van stijl wisselt of makkelijk zelf je kunstnagels wil kunnen verwijderen passen plaknagels beter bij je wensen!

Wat stijlen betreft hoef je in ieder geval niet per sé voor gel- of acrylnagels te gaan. Stijlen als Babyboom, nagels met een marmer patroon of neon nagels: je vindt het allemaal in plaknagel sets bij Matte & Shimmer Beauty!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *